WELKOM!

Kindervilla Het Kootertje bestaat ruim 20 jaar. In die tijd zijn we uitgegroeid van een klein particulier kinderdagverblijf naar het kinderdagopvangcentrum dat we nu zijn. Met ongeveer 250 kinderen en 30 pedagogisch medewerkers (Juffen). Ondanks die aantallen verliezen we de voordelen van onze oorspronkelijke kleinschaligheid niet uit het oog. Zo werken wij bijvoorbeeld met uitsluitend vaste medewerkers op een groep, zodat de kinderen iedere dag vaste gezichten zien. Ook voor u als ouder is dit prettig, u heeft een duidelijk aanspreekpunt bij vragen of opmerkingen. Met het maken van de roosters houden we hier rekening mee, zodat als u uw kind komt ophalen u een verslagje van de dag van uw kind krijgt van een juf die het grootste gedeelte van zijn of haar dag ook daadwerkelijk heeft meegemaakt.

Ons streven is om uw partner te zijn in de opvoeding van uw kind. Om dit te bereiken bieden we onder andere geborgenheid en flexibiliteit. Geborgenheid voor uw zoon en/of dochter, flexibiliteit naar u toe. In uw werk of andere verplichtingen wordt een meer of mindere mate van flexibiliteit van u verwacht, dus zijn wij dat ook naar u toe.

Vanzelfsprekend werken wij uitsluitend met gekwalificeerde juffen, waarvan het merendeel niveau 4 heeft of hiervoor in opleiding is. Daarnaast volgen ze regelmatig bijscholingscursussen, bijvoorbeeld om zich te bekwamen in observatiemethodes en zich te verdiepen in activiteiten om kinderen zo goed mogelijk in hun ontwikkeling te stimuleren en kinderen die een achterstand hebben, deze weer zoveel mogelijk in te laten lopen. Hoewel vorenstaande misschien erg serieus klinkt, weten wij natuurlijk ook wat kinderen het leukst en dus belangrijkst vinden: spelen! Het leren en ontwikkelen gebeurt vanzelfsprekend op speelse wijze.

Het Kootertje beschikt over een groot buitenterrein, waar kinderen zich naar hartenlust kunnen uitleven. Buiten zijn is voor kinderen belangrijk en wij stimuleren dit zoveel mogelijk. We streven ernaar ieder jaar een gedeelte van dit terrein te vernieuwen, om de kinderen zo veel mogelijk uitdaging en afwisseling te blijven bieden.

bellenblaas-kind | hetkootertje
Kinderdagverblijf Het Kootertje